Események, eredmények, kudarcok és várakozások [hirek.sk]

OROSZ ÖRS – az MKP választási listáján induló Fiatal Függetlenek csoportjának vezetője

Mi az, amit az elért eredmények között tart számon a 2015-ös évből?

Számomra az idei év legfontosabb eredménye, hogy megszületett kisfiam, Nimród. Közéleti szereplőként pedig mindig a Gombaszögi Nyári Tábor jelenti a kiteljesedést, mely idén minden eddiginél több látogatót vonzott. Rendezvényszervezőként a Bátorkeszi Borfesztivált emelném ki, mely kizárólag a régiónk javait: borokat, mézet és más kézműves termékeket volt hivatott bemutatni és melyen másfél nap alatt több mint 12 000 vendége volt. A magam részéről több kisebb szakmai sikert is elkönyvelhetek. Megtisztelő számomra, hogy nekem ítélték az idei Lőrincz Csaba-díjat. A Levegő című dal pedig, annak ellenére, hogy fillérekből valósult meg, véleményem szerint az idei év egyik legjobb Felvidéki identitáserősítő projektje volt, melynek általunk készített videóklipjét több mint 45 000-en látták a Youtube-on.

Ezen felül az idei év eredménye az is, hogy az MKP minden eddiginél nagyobbat nyitott a fiatalság és az eltérő vélemény felé. Ennek egyik eredménye, hogy a 4F, azaz a Fiatal Függetlenek csoportja az MPK listáján indul a jövő évi parlamenti választásokon.

Mi volt az idei év kudarca?

Leginkább az szomorít el, hogy 2015-ben még mindig olyan banális problémákkal kell szembenéznünk ebben az országban, mint a Deichmann- vagy a Bendegúz-ügy.

Milyen elvárásokkal tekint a jövő évre?

Szeretném, ha ezentúl egy ütőképes érdekképviseletünk lenne a parlamentben. Szeretném, ha Dél-Szlovákia eredményeket érne el az a gazdaság, az infrastruktúra-fejlesztés, az oktatás, a regionális termékek értékesítése területén. Ezek a dolgok már nem tűrnek egy év (de semmiképpen sem 4 év) halasztást. Fontos, hogy a fiatal generációk öngondoskodása kialakuljon. Ehhez az is szükséges, hogy a közügyekből egyre nagyobb részt vállaljanak. Társaimmal, a Fiatal Függetlenekkel azért dolgozunk, hogy mindez megvalósuljon.

Ön mit tenne a felvidéki magyarok képzeletbeli karácsonyfája alá?

A karácsony reklámfényekben úszó arca mögött nehéz megtalálnunk az igazit. Jézussal remény születik a világra. Ez a remény kell, hogy éltessen bennünket, felvidéki magyarokat, hogy szülőföldünkön megmaradva gyarapodhassunk és boldogok lehessünk. Azt kívánom mindenkinek, hogy éljék meg az összetartozás élményét, a békét és az igazi karácsonyi hangulatot. Ha tehetném, akkor ezt ajándékoznám minden felvidéki családnak.

Tovább a bejegyzésre »