A Fiatal Függetlenek semmiképp sem engednek a 21-ből [hirek.sk]

POZSONY. Párton kívüli jelöltként polgári aktivisták is felkerültek a Magyar Közösség Pártja választási listájára. A 2016. március 5-ei parlamenti választásokon a magyar párt listáján Fiatal Függetlenek néven induló csoport négy tagja: Orosz Örs, Zachar Pál, Bóna Zoltán és Bauer Ildikó. Portálunk Orosz Örst kérdezte a pártválasztással kapcsolatos döntése okairól, az MKP-val való együttműködésről és leendő politikai tevékenységével összefüggő terveiről.

Orosz Örs, a Fórum Kisebbségkutató Intézet munkatársa s egyebeken kívül a Gombaszögi Nyári Tábort és a Bátorkeszi Borfesztivált szervező Sine Metu polgári társulás vezetője a felvidéki magyar párt választási listájának 9. helyén szerepel. Először a Hírek.sk azon kérdésére válaszolt, hogy melyek azok az ismeretek és tapasztalatok, amelyekre éppen e nagyszabású rendezvények szervezése közben tett szert, amelyeket akár parlamenti képviselőként is kamatoztathatna.

„A csúcspolitikában korábban nem vettem részt, de bátran mondhatom, hogy az utóbbi öt évben sok tapasztalatot gyűjtöttem azon a téren, hogyan kell egy közösség érdekeit érvényesíteni, hogyan kell az embereket megszervezni és közös célok mentén egyesíteni. Ezek közé a tapasztalatok közé nemcsak Gombaszög vagy a különféle borfesztiválok tartoznak, hanem más civil, nyelvhasználati kezdeményezések is. A Fiatal Függetlenek tagjaként alternatívát szeretnék kínálni mindazoknak, akik többre vágynak, és akiknek az eddigi politikusi felhozatal már nem felel meg“ – fogalmazott a Fiatal Függetlenek vezetője.

Tovább a bejegyzésre »