Fiatal, független és somorjai: Bauer Ildikó [SOMORJA.SK]

Október közepén jelentette be a Magyar Közösség Pártja, hogy függetlenek is indulhatnak a párt választási listáján. Négyen kaptak erre lehetőséget. Magukat Fiatal Függetleneknek nevezik és új lendületet szeretnének vinni a hazai magyar politikai életbe, kihasználva eddigi civil mozgalmi tapasztalataikat. Mikor megtudtam, hogy van köztük somorjai is, bevallom, meglepődtem. Kíváncsian vártam tehát a találkozót a Fiatal Függetlenek somorjai tagjával, Bauer Ildikóval, hogy többet megtudjak célkitűzéseiről és személyes kötődéséről városunkhoz.

– Ildikó, kérlek, pár mondatban mutatkozz be a somorja.sk olvasóinak!

Nagymegyeren születtem. A helyi magyar tannyelvű gimnáziumban érettségiztem, majd Brünnben a Masaryk Egyetemen tanultam interaktív média-elméletet, illetve kultúrmenedzsmentet. Az egyetemi évek alatt tagja lettem a Kazinczy Ferenc Diákklub szervező csapatának. Szakmai gyakorlatomat Pozsonyban töltöttem, majd végül a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma kultúrmenedzsere és projektkoordinátora lettem. Orosz Örs is ekkor kért fel, hogy segitsek a Gombaszögi Nyári Tábor szervezésében. Első tapasztalataimat a közösségszervezésről mégsem ott szereztem, hanem Nagymegyeren. A gimnázium alatt volt egy 5 tagú zenekarunk, a King Size (mosoly). Még mindig működik egyébként, csak már nélkülem. Sokat játszottunk, többek között a Gombaszögi Nyári Táborban is felléptünk. Szeretek énekelni. (mosoly)

– Az énekléssel azóta felhagytál?

Most is járok magán énekórákra. Alapító tagja vagyok a 15 évvel ezelőtt alakult Nagymegyeri Művészeti Alapiskola mellett működő kamarakórusnak. Közben pedig pályázatok írásával, menedzsmentjével is foglalkozom és igyekszem kivenni a részem kulturális, zenei és egyéb társadalmi események szervezéséből.

Tovább a bejegyzésre »